De 10 Betting Bud

1. Sandsynlighedsregning er sexet

Astrologi, kaffegrums, Nostradamus: Alt sammen fup og fidus. Man kan ikke se ind i fremtiden. Medmindre du er en russisk gangster der har bestukket dommeren og modstanderens målmand, så VED du ikke hvad en kamp ender med. Heller ikke selv om det er Brøndby mod Skagen eller Liverpool mod Barnsley.

Selv de største favoritter kan snuble, intet er sikkert. Så lad være med at tippe uden at kigge på oddset. Ellers taber du. Ikke hver gang, men i længden er underskuddet uundgåeligt. Du skal tage oddset og sætte det i forhold til chancen for at spillet går hjem. Med andre ord: Basal sandsynlighedsregning.

Ok, sexet er det måske ikke ligefrem, men der er ingen vej udenom hvis du vil vinde: Brug chancevurderinger og spil kun værdispil (value bets).


2. Viden er magt

Selverkendelse er alfa og omega når du tipper. Du skal have forstand på det du laver. Og have energien til at finde de nødvendige informationer.  Hvis du ikke har reel indsigt i en sport/liga/kamp, så lad enten være med at spille på skidtet eller lyt til dygtige folk der har indsigten – de såkaldte eksperttippere.

En kompetent chancevurdering er nødvendig. Enhver kan slynge nogle tal ud – men er de realistiske?


3. Statistik er ikke nok

Statistik er et uomgængeligt værktøj når man tipper. Men bookmakernes oddssættere sætter jo deres odds med udgangspunkt i statistikken. Hvis du kun spiller ud fra statistikken, har du altså ingen fordel; tværtimod er du et skridt eller to bagude.

For oddssætteren vil ofte have researchet yderligere og justeret oddset ud fra andre væsentlige faktorer. Disse faktorer skal du også have tjek på – måske kan du endda fange oddsssætteren (eller markedet) på det forkerte ben, ved at vide mere end han gør…


4. Tænk med pungen

Du kan have nok så meget tjek på værdispil, chancevurdering og informations-jagt. Hvis du ikke har styr på finanserne, så går det galt alligevel. Money Management, hedder det med et fint udtryk. Du skal vide hvor meget du kan og bør satse på hvert væddemål – og du skal føre regnskab.


5. Vær utro

Hav flere bookmakere og spillebørser i din portefølje – så du kan få bedre spiludbud og højere odds. Når du søger ny bookmaker: Gå gerne efter bonus, men hav det ikke som eneste kriterium. Vigtigst er at der er tale om en bookmaker du rent faktisk har tænkt dig at bruge.


6. Tro ikke på Julemanden og andre afguder

Drop jagten på systemet der giver sikker gevinst. Det findes ikke, uanset om man kalder det Greenwood-systemet, Kasino-systemet, Martingale-systemet, etc, etc. De er ikke skudsikre. Vejen til overskud går over valuebetting og knofedt-research.


7. Hunden bider ikke

Underhunde til høje odds kan være lige så gode spil som favoritter, ja faktisk er de ofte bedre. Masser af mennesker spiller blindt og bevidstløst på favoritten, hvormed oddset på underhunden drives i vejret. Måske op i valuebet-højde.


8. Det gør asiaten heller ikke

Asian handicap; hvad hulen er det for noget? Det er såmænd en spilform (der udelukker uafgjort som udfaldsmulighed) der ofte har bedre odds end almindeligt 1X2-spil. Det kan i det hele taget godt betale sig at sætte sig ind i bookmakingens nomenklatur. Der er mange spøjse udtryk og mange udenlandske vendinger. Såsom valuebetting, surebetting, spread, money line, split ball..


9. Singler har det sjovere

Som udgangspunkt kan det anbefales at man spiller singler (dvs. een kamp på kuponen) og undgår doubler og andre multier. Årsagen er den simple at det hos en given bookmaker kan være svært at finde tilstrækkeligt med værdispil til at man kan konstruere en sund multi.


10. Don’t panic

Undgå impuls-spil og desperations-spil: Spil aldrig for at indhente et tab. Det at oddse er et langdistanceløb, ikke en sprint. Det er hvordan det går i længden, der tæller, så gå ikke i panik over et tab eller to. Hvis tabene skyldes fejl i din spille-strategi, så ret strategien til. Spil køligt og velovervejet. Og følg disse 10 bud – så går det ikke helt galt.


 

To Top