Sikre

Fredagens Sikre åbningskamp fra EM 2021…

Så starter EM endelig efter 1 års udsættelse grundet Corona. Den har ikke sluppet os helt endnu, men det går heldigvis den rigtige vej. Og det betyder også, at der vil være tilskuere på tribunerne – men dog ikke så mange som der burde, selv med restriktioner efter redaktionens mening. Men nok om Corona den næste periode, for nu skal det handle om landsholdsfodbold, mellem nogle af Europa bedste mandskaber.

At kalde en EM åbningskamp for “Sikker” er måske lige at trække den en smule for langt, men der er nogle forhold der gør sig gældende der giver en retning. Og det er den måde, at EMs indledende gruppekampe er fordelt på og ikke samlet i et enkelt land.

Tyrkiet – Italien = 2 = 1,55
Spillet hvor du får dagen højeste EM Odds hver dag…

Tyrkiet står først i programmet i åbningskampen og det plejer at være værtslandet der får den ære. Men i dette tilfælde er Tyrkiet ikke værtsland, da de indledende runder af vikles i indtil flere lande, Danmark inkluderet. Så man kan sige at denne åbningskamp mere er af symbolsk betydning. Men for Tyrkiet er det ikke kun symbolsk, for kampen spilles nemlig på det Olympiske Stadion i Rom, som er gæsternes normale hjemmebane – så der gik den normale fordel hen og blev den bagdel.

Tyrkiet har ikke kun dygtigt kvalificeret sig til denne slutrunde, de står også stadig som ubesejrede i 2021. Vi skal helt tilbage til UNL kampene i november 2020, hvor de tabte til Ungarn på udebane med 0-2 for, at finde det seneste nederlag. Så mentalt står tyrkerne et godt sted. I deres VM kvalifikations pulje ligger de nr. 1, med 1 point mere end Holland, som de selv slog med 4-2 hjemme i Tyrkiet. Så de kan faktisk godt spille bold.

Men i dag er det ikke hjemme og de har ikke alle deres fans på lægterne. Ligeledes er det imod et af Europas bedste mandskaber, især når de spiller på hjemmebane. Skal de tyrkiske gæster have en chance, så skal de gå på banen helt ubekymret og så ramme den “lige i røven”. Men det kræver at alle 11 startere bare er på og ikke presset af kampens betydning og store alvor. Så erfarne mener vi ikke det tyrkiske mandskab er. De skal nok kæmpe en vis del ud af bukserne – men når først italienerne får styr på deres shit – så tror vi det bliver svært for Tyrkiet.

*

Italien var ikke med ved seneste slutrunde, hvilket var helt uhørt og ikke set i mange mange år. Det betød en hel del ændringer omkring landsholdet og den måde det blev organiseret på. Selvfølgelig kom der også en ny landstræner til. Siden da er det faktisk vokset og vokset og det virker som om, at Italien er tilbage der hvor de også var før i tiden. Et stærkt, teknisk godt rent defensivt og kontant i omstillingsfasen – dog uden at være kedeligt.

Landstræner Mancini har fastholdt nogle af de gamle dyder, men også fået en mere offensiv tilgang i kampene. Det har betydet, at Italien stort set altid score mindst 2 gange i kampene. Sådan har det været i de seneste 7 kampe, hvor det er blevet til ikke færre end 21 mål. De vandt godt nok en 7-0 sejr over San Marino, men tager man den ud er det alligevel 14 mål i 6 kampe. Men det er også værd at bemærke, at i disse 7 kampe har Italien ikke selv fået scoret imod sig – så defensiven er ikke blevet kompromitteret på baggrund af en bedre offensiv.

Vi skal for øvrigt helt tilbage til september 2018 for, at finde det seneste nederlag og med tanke på, at det er hjemmebanen de lægger ud på, så kan vi ikke tro på andet end en sikker hjemmesejr.

Vi er godt klar over, at der også er en mental side, som spillerne skal kunne håndtere og italienerne er jo lidt “følsomme og varmblodige”. Men landsholds truppen består af så mange erfarne og kompetente spillere, der allerede har prøvet de store kampe før. Så Italienerne skal nok få balanceret kampen hurtigt ud og derefter overtage den.

Vi forestiller os en kamp, hvor italienerne er det kontrollerende hold, med mest boldbesiddelse og et tyrkisk mandskab der koncentreret vil prøve at holde deres formationer. Selvfølgelig vil tyrkerne få erobret bolden og selvfølgelig vil de komme i angreb – men vi ser ikke at det vil lykkedes dem at score i kampen.

I en åbningskamp er resultatet ofte at den ender remis, fordi begge mandskaber ikke vil tabe, så hellere have det ene point de startede kampen med. Men det tror vi ikke på i dag, selv om Tyrkiet er blevet bedre. Når først Italien er kommet i gang – så vil de vinde med et par mål eller mere og vi tror også, at Italien holder målet rent.

Tyrkiet – Italien = 2 = 1,55
Spillet hvor du får dagen højeste EM Odds hver dag…

To Top